Etiketter

onsdag 3. februar 2016

Fastelavns eclairs

 


 Til søndag er det fastelavn!
Da må man jo slå til med noe deilig og kremete.
Jeg velger som vanlig å gå for noe annet enn den vanlige bollevarianten så i år ble det derfor fastelavns eclairs.



Jeg har laget en variant med vannbakkels tidligere som ligner mer på de tradisjonelle bollene, men eclair er jo veldig trendy nå.
Disse er deilige og lette og kan fylles med akkurat så mye krem og syltetøy man ønsker. Her har jeg brukt vaniljekrem og vanlig krem.

 Til eclairene trenger du:

  •  50g smør
  • 95g mel
  • 1,25dl vann
  • 3 egg
  • en klype salt og sukker

Ha vann og smør i en kjele og varm opp til smøret er smeltet.


Tilsett melet og rør kraftig til deigen begynner å slippe kantene på kjelen

 Tilsett ett og ett egg.

 Røren skal ha en tregt-flytende konsistens. Om den er for tørr/ tykk kan du tilsette en ss melk.

Sprøyt ut 10cm lange pølser på et stekebrett og stek på 180 grader i ca 15-20 minutter. De skal være helt stekt, tørre og gyldne.

 Lag vaniljekrem (tilsett frøene fra 1 vaniljestang når du koker opp melken). Skjær eclairene på langs og sprøyt opp ett lag med vaniljekrem.

 Pisk opp 2dl fløte med 2ss sukker og sprøyt opp ett lag med krem.

 Sett på lokket og dryss melis over.


Ser det ikke godt ut?
Og siden selve eclairen nesten bare er luft kan man spise mange! :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar