Etiketter

torsdag 19. mars 2015

Fudge med sjokolade og peanøtter


Fudge er en av disse klassikerne som kan kombineres på uttalige måter. Snickersvarianter er alltid populært, derfor hadde jeg lyst til å lage en fudgevariant med sjokolade og peanøtter.



Siden fudgen i seg selv er veldig søt har jeg valgt å gå for mørk sjokolade og salte peanøtter, jeg synes det gir en fin balanse.

Jeg starter med å lage grunnoppskriften på fudge.

  • 450g sukker
  • 4dl fløte
  • 50g smør
  • 1 ss glukose (eller lys sirup)
Ha alt i en kjele og kok opp på medium varme til 116 grader. Rør av og til slik at det ikke brenner seg.

Når røren når 116 grader has den over i en bolle og avkjøles til 110 grader.

Ved 110 grader er det tid for å begynne å røre. Bruk helst en tresleiv da denne ikke blir varm og gjør at temperaturen synker fortere.

Rør kraftig til røren er nede i 60 grader, ca 10 minutter.

Fordel fudgen i en form kledt med bakepapir.

Vei opp 100g mørk sjokolade og 100g salte peanøtter og hakk dem grovt.


Strø først over sjokladen, så peanøttene og la det stå til det er helt avkjølt, minimum 4 timer.


 Nesten som små Snickersbiter, bare enda litt bedre.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar