Etiketter

torsdag 19. februar 2015

Sjokoladefudge



Lyst på noe skikkelig søtt og godt til helgen? Disse sjokoladefudgene er virkelig gode og relativt enkle å lage. De er på ingen måte sunne, så nyt dem for det de er, herlig hjemmelaget helgekos!




Du trenger ikke så mange ingredienser, men du trenger et termometer og litt godt med tid.


Ingredienser:
  • 450g sukker
  • 400g fløte
  • 50g smør
  • 1ss glukose
  • 200g mørk sjokolade

Ha alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp til 116 grader.

Hell over i en bolle og rør kontinuerlig til du når romtemperatur. Her er det viktig at massen ikke er for varm, mål gjerne med et termometer at den er under 40 grader.


Tilsett sjokoladen og rør til alt er smeltet og jevnt fordelt. Ha over i en form og avkjøl.


 Skjær så opp i passende biter.


 Dette er helgekos som smelter på tunga!  :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar