Etiketter

mandag 16. februar 2015

Amerikanske pannekaker med banan og kandisert bacon


I går var det fastelavn og flere av dere spiste sikkert fastelavnsboller, men det betyr ikke at moroa er over riktig ennå. I morgen er det nemlig "fetetirsdag" og i England kaller de det for pannekaketirsdag. Derfor syntes jeg det kunne passe med noen deilige Amerikansk inspirerte pannekaker til å markere denne dagen.



Her er alt det deilige samlet, pannekaker (for hvem kan vel motstå det?), modne og søte bananer, kandisert salt bacon og et herlig dryss av sirup. Tanken er jo at man skal fete seg opp før fasten, så da gjelder det å ike holde tilbake på godsakene.






  • 150g mel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ss sukker
  • 2 egg
  • 140g rømme
  • 1,3 dl fløte
  • 5-6 striper bacon
  • 1 ss brunt sukker


Ha alt det tørre i en bolle. Mel, natron og sukker.

 
Bland egg, rømme og fløte og rør det inn i det tørre.


La røren stå å svelle mens du kandiserer baconet.

Gni baconstripene inn med brunt sukker og legg på en stekeplate. Bak i ovn på 180 grader i 10-15 minutter. Pass på så det ikke brenner seg.

Mens baconet avkjøler kan du begynne å steke opp pannekaker. Ha litt av røren i en varm panne. Når kanten begynner å boble kan du snu den og steke ferdig. 1-2 minutter på hver side.


Server pannekakene med det kandiserte baconet og banan...






 

...og om du vil ta den helt ut kan du jo helle på litt sirup også.


Om du vil ta den ennå lenger kan du tilsette ett par spiseskjeer peanøttsmør i røren eller servere med litt hakkete penøtter til. 

Sånn, nå kan vi snart begynne på fasten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar