Etiketter

tirsdag 4. november 2014

Eplepai




Selv om den norske eplesesongen er på hell, er det fremdeles mye bra epler å få tak i. Dette er en veldig enkel oppskrift som virkelig løfter fram eplene. For meg er jo all dessert som inneholder epler en garantert hit og denne er ikke noe unntak.



Lag gjerne én stor pai istedenfor flere små, så er det enklere om dere er flere som skal dele, dessuten ser det veldig tøft ut.

Her har jeg brukt epler fra hagen.

Ingredienser:
  • paibunn
  • 4-5 epler
  • 200g sukker
  • 1,5ts kanel
  • 2ss smør

Skrell eplene og skjær dem i skiver. Ha dem i en stekepanne med smør og sukker.


Tilsett kanel og stek til eplene er myke.

Gjør klar forstekte paibunner.

Fyll opp med epler til du får en liten topp.

Om du har litt deig igjen fra paibunnen kan du kjevle ut dette og bruke til gitterlokk på paien.

Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter.


Denne oppskriften gir én stor pai eller 6 små paier.






Server gjerne med litt pisket krem, vaniljekesam eller vaniljeiskrem.




Masse karamelliserte epler, veldig godt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar