Etiketter

tirsdag 23. september 2014

Suksess terte



Suksess terte er jo en klassiker som jeg har spist mange ganger i løpet av oppveksten, men som jeg aldri har laget selv. Konseptet er jo i nærheten av en makron og kaken er vanligvis en av mine favoritter på et kakebord, derfor tenkte jeg det var på tide å prøve seg på denne.



Bunn:
  • 150g nøtter
  • 150g melis
  • 4 eggehviter
 Krem:
  •  4 eggeplommer
  • 25g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1dl fløte
  • 150g smør
 
Mal nøtter til fint mel i en foodprosessor.
 
Pisk eggehvitene til hvitt skum
 
Tilsett nøtter og siktet melis til eggehvitene og bland jevnt.
 
Stekes på 175 grader i ca 35-40 minutter.



Ha alle ingrediensene til kremen, bortsett fra smøret, i en kjele og kok det opp til det tykner.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.

Når bunn og krem er avkjølt kan du smøre lremen over nøttebunnen.

Pynt ev. med litt hakkede nøtter eller lignende.



 Dette er en veldig enkel oppskrift og når kaken blir så god så er det jo ingen grunn til ikke å lage den :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar