Etiketter

torsdag 29. mai 2014

Pain au chocolat



Er det ikke deilig med mai og fridager!?
Om du ikke vet helt hva du skal bruke dagen til kan du jo alltids prøve deg på hjemmelagede pain au chocolat. Dette er jo supergodt og var en av mine favoritter da jeg var yngre.

Som med all gjærbakst er det ikke spesielt vanskelig å lage, men det tar litt tid siden man må ta hensyn til heving og slikt.

Fremgangsmåten er nøyaktig den samme som for croissantene jeg la ut for litt siden. Det er først når det kommer til oppskjæringen av deigen at det endrer seg.

Lag en porsjon croissant deig.


Kjevle deigen til et langt rektangel.

Skjær deigen i 6-7cm brede stykker.

Legg på mørk sjokolade som på bildet.

Brett den ene siden med sjokoladen nærmest 1/3 inn.

Brett så denne delen over den gjenværende sjokoladen.

Klem forsiktig enden skrått ned.

Settes til heving til de er ca. dobbelt så store.

Pensle med egg.
Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.

Deilige sprø og myke pain au chocolat. Det er ikke mye som ikke blir bedre med litt sjokolade og her forvandler det en god croissant til en skikkelig "treat"!




Så da håper jeg dere nyter fridagen og kanskje lager noe godt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar