Etiketter

torsdag 6. februar 2014

Jordbærkonfekt


Da er det tid for nok et hjerte/ valentines innlegg. Denne gangen jordbær sjokolade fylt med sitron nougat. Disse kan selvfølgelig lages i andre former også om du heller vil det.


Nå håper jeg dere ikke er altfor lei av valentins innlegg, jeg synes jo som sagt at det er så gøy å lage ting til spesifikke anledninger.
 Morsdag er jo også like rundt hjørnet og disse hjertene passer like godt som en gave til mor, som til en kjæreste :)

Ingredienser:

  • 45g eggehvite (ca 1 og 1/2)
  • 75g sukker
  • 60g sirup/ glukose
  • 30ml vann
  • Zest av 1 sitron
  • 1/2 ss mykt smør

Kok opp sukker, sirup og vann til 115 grader.


Pisk opp eggehvitene til hvitt skum og tilsett sukkersirupen i en tynn stråle. Prøv å treffe kanten av bollen og ikke selve vispen.


Når du får en tykk og stiv marengs has zesten og smøret i. Pisk videre til marengsen når romtemperatur.




 I mellomtiden tempereres 200g jordbær sjokolade som fylles i hjerteformer.

Fyll marengsmassen opp i en sprøytepose og fyll sjokoladeformene nesten fulle.
Varm opp den resterende sjokoladen og legg over som lokk. Bruk en flat bakespatel og dra av overflødig sjokolade.

Settes i fryseren 1 times tid.


Kombinasjonen av jordbær og sitron synes jeg er veldig god.


Og selvfølgelig, en titt inni...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar