Etiketter

tirsdag 30. april 2013

Banan speculoos kake





Hei,

Banankake er en av disse tingene jeg aldri blir lei. Ikke bare er banan i seg selv kjempegodt, men det er også en av disse tingene som kan kombineres med så mye annet godt, f.eks. peanøtter, bringebær og sjokolade.

torsdag 25. april 2013

Fargerike makroner


Jeg får rett og slett ikke nok av makroner. Ikke bare er de allsidige i forhold til smakskombinasjoner, men de ser jo også så lekre ut.

mandag 22. april 2013

Millefeuille



Hei,

Her kommer foreløpig siste del av butterdeig baksten min.

Nesten som napoleonskake, men ikke helt. Millefeuille, som betyr "tusen blad", er den franske versjonen av vår Napoleonskake. Her er det 3 lag butterdeig og to lag krem.

onsdag 17. april 2013

Cupcake vårbukett tutorial


Nå er det vår. Selv om det til tider fortsatt er kaldt så har vi ihvertfall kommet dit at det regner istedenfor å snø- og da er det vår for meg. Det har ikke kommet så altfor mye blomster ennå, så derfor tenkte jeg det passet å lage sin egen blomsterbukett. En cupcake blomsterbukett.

mandag 15. april 2013

Vol-au-vent med bringebærgele og vaniljekrem




Hei

Jeg starter uken med en fortsettelse av butterdeig ideer.

Vol au vents kan i utgangspunktet fylles med hva som helst, salt som søtt. Jeg fyller de ofte med saltmat og serverer til aperitifen når jeg har selskap. Her har jeg fylt dem med bringebærgele og vaniljekrem.

fredag 12. april 2013

Pithiviers



Pithiviers er veldig enkle å lage og en av mine favorittmåter å spise butterdeig på. Deilig mandelkrem i sprø butterdeig.

onsdag 10. april 2013

Butterdeig- grunnoppskrift




I påsken hadde jeg lyst til å prøve meg på noe som jeg regnet med ville være svært krevende, nemlig hjemmelaget butterdeig. Jeg har laget dette flere ganger før, men det er mange år siden. Det er faktisk ikke så veldig krevende, men det tar mye tid.

mandag 8. april 2013

Darjeeling konfekt



Her kommer siste innlegget med te-konfekt. Det tok litt tid før jeg fikk lagt ut alt, men sånn går det når det er påske og mye annet moro å lage.

fredag 5. april 2013

Creme brulée-ostekake bar



Dette er en litt rar oppskrift, den smakte veldig godt. Dette var mitt første forsøk på å lage denne typen kake som inneholder noe halvfabrikata, noe jeg i utgangspunktet er veldig skeptisk til. Det er jeg forsåvidt fremdeles, men her får dere resultatet så kan dere bedømme selv :)

onsdag 3. april 2013

Sjokoladefudge




Hei,
Håper dere har hatt en fin påske uansett hvor den har blitt tilbragt. Nå er jo hverdagen nok en gang tilbake, men det er jo ingen grunn til å ikke ha det litt gøy med sukker for det?