Etiketter

fredag 11. oktober 2013

Mini eplepaier



Alt som er godt er enda bedre når de kommer i små forpakninger.
De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg liker å lage ting i enkeltporsjons-format og denne gangen er det eplepaien som får gjennomgå.
Dette ble visst en pai-uke. Når man først er i gang med paibunn er det jo så enkelt å lage litt ekstra.



Perfekte å ha med på tur, eller bare spise 3-4 stykker av i slengen når man er sugen på noe godt ;)

Ingredienser:

  • paibunn
  • 3-4 epler
  • 1-2 ss smør
  • 2-3ss brunt sukker
  • 1ts kanel (ev. blandet med litt nellikspiker)


Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i små biter.

Ha smør og sukker i en foodprossessor/ kjøkkenmaskin og kjør det til det er godt blandet.


Vend inn eplebitene.



Kjevle ut paibunnen til ca 3mm tykkelse og stikk ut små ringer. Legg disse på et bakepapir.


Fordel eplefyllet over. og pensle kantene med egg.


Bruk en utstikker som er to størrelser større enn bunnene og stikk ut lokk av paideigen.
Legg lokkene over og press kantene godt sammen.

Bruk utstikkeren som du brukte til bunnen over paien igjen slik at du får en jevn fin kant.

Pensle med egg og stikk et lite hull i toppen.

Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter til paiene er gyldne.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar