Etiketter

torsdag 15. august 2013

Turkish delight



Dere har sikkert sett Narnia filmen hvor Edmund er så glad i turkish delight at han er villig til å ofre familien sin for det. Vel, det kan gjøre enhver nysgjerrig på hva det er med disse små myke munnfullene.

For å lage turkish delight trenger du rosevann, dette er å få tak i i de fleste grønnsaksforhandlere/ innvandrerbutikker. Mitt rosevann var ganske svakt så jeg måtte bruke en god del, men pass på å ikke ha i for mye for da smaker det fort parfyme- og det er ikke noe godt.


Ingredienser:
  • 3dl vann
  • 50g gelatinpulver
  • 450g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 klype sitronsyre
  • 6-8 dråper rosevann
  • rød konditorfarge

Ha 3dl vann i en bolle og dryss over gelatinpulveret.


Ha sukker, 1 dl vann og sitronsyre i en kjele og kok opp til det når 116 grader.


Hell sukkeret over gelatinen og bland det jevnt.

La det stå i 10 minutter og skum av.

Tilsett rosevann og farge.

Hell over i en papirkledt form og la det stivne over natten.

Når det er stivt kan du skjære opp i biter og vende i en blanding av 30g maizena og 50g melis.



Om du vil gjøre disse litt morsommere kan du bruke annen smakstilsetting, det finnes massevis å velge mellom, og vende de i bruspulver eller lignende istedenfor. Det er også mulig å blande inn hakket pistasj eller andre nøtter sammen med farge og smak.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar