Etiketter

onsdag 31. juli 2013

Strawberry ripple icecream




Nå som det er sommer, varmt og fortsatt ferie for mange passer det jo med et iskrem innlegg.
Dette er en veldig enkel iskrem basert på vaniljeis marmorert med jordbær coulis.



Det har jo vært så mye kjempegode jordbær i år, så etter å ha spist og spist jordbær au naturel kjørte jeg en hel haug i foodprossesoren med litt sukker og la det i fryseren til en regnværsdag.

Jeg tar som sagt utgangspunkt i vaniljeis og trenger da dette:


Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 2,5dl fløte
  • 2,5dl melk
  • 100g sukker
  • 5 eggeplommer
 
Fremgangsmåten her er nøyaktig slik man lager vaniljesaus (eller crème anglaise om du vil).

 
Skrap ut frøene av vaniljestangen.

Ha vanilje, fløte og melk i en kjele og kok opp.

 
Bland eggeplommer og sukker i en bolle.

 
Tilsett ca 1/3 av den varme fløteblandingen i eggeblandingen og rør godt.

Ha alt tilbake i kjelen og varm opp på moderat varme til det begynner å tykne.

Sausen blir ikke veldig tykk, men er klar når den kan dekke baksiden av en tresleiv.

Avkjøl.

I mellomtiden kan du lage coulisen.

  • 200g jordbær
  • 50g sukker
 
Ha jordbær og sukker i en foodprossesor og kjør det glatt.


Om du vil kan du sile av, men siden frøene i jordbærene er såpass små er det ikke absolutt nødvendig.

 
 Når vaniljesausen har fått romtemperatur er det på tide å ha den over i en iskremmaskin.


Når vaniljesausen har blitt til vaniljeis har du i litt is slik at du dekker bunnen av en frysesikker boks.

 
Bruk en skje og fordel litt jordbærcoulis over. Gjenta til all isen og mesteparten av coulisen er brukt opp. Bruk en spiss kniv eller lignende og lag sikk-sakk mønster gjennom isen ett par ganger før du setter isen i fryseren.

Deilige sommersmaker.







 Er det ikke deilig...:)



1 kommentar:

  1. Så godt og lekkert.
    Klem fra tante Anne Karine

    SvarSlett