Etiketter

onsdag 17. juli 2013

Kaffe-karamell mousse






Mousse er alltid godt og denne er kombinert med kaffe og en deilig søt karamell.
Her i Norge er vi ikke så flinke til å bruke kaffe som smak i bakst, men i mange andre land bl.a. Frankrike er kaffe en av de vanligste smakene å komme over.
Server lett avkjølt en deilig sommerkveld :)

Denne oppskriften gir nok mousse til en 23cm rund kakeform eller 8 små porsjonsformer.
Ingredienser:
·         2dl melk
·         1dl sterk kaffe
·         4 eggeplommer
·         150g melis
·         3 gelatinplater
·         4 dl fløte

Start med å koke opp melk og kaffe.

Visp eggeplommer og sukker lett.

Tilsett litt av den varme melken i eggeblandingen og ha alt tilbake i kjelen og rør på middels varme til det begynner å tykne. Konsistensen skal være som vaniljesaus.

Legg gelatinet i bløt i kaldt vann.
Når sausen er tykk tas den av varmen. Klem ut vannet av gelatinet og rør det inn i sausen. Avkjøl.

Når det er helt avkjølt piskes fløten til lett krem. Ha halvparten av kremen i kaffeblandingen og rør det jevnt. Ha dette over i resten av kremen og vend forsiktig.
Fordeles på flere små eller én stor form og settes i fryseren minimum 4 timer, gjerne over natten.

Til karamellen trenger du:
·         250g sukker
·         1,4dl føte
·         50g smør

Ha sukkeret i en kjele med 0,5 dl vann og kok opp til du får en gylden karamellfarge. Børst ned sidene av kjelen med en våt pensen med jevne mellomrom.

Tilsett fløten og la det koke ett par minutter.

Ta kjelen av varmen og tilsett smøret. Avkjøl.

Når karamellen har nådd romtemperatur fordeles den over moussen. Sett moussen tilbake i fryseren i minimum 1 time.

Ta moussen ut av fryseren 1-2 timer før den skal serveres (jo større former jo lenger tid trenger den).









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar