Etiketter

fredag 12. april 2013

Pithiviers



Pithiviers er veldig enkle å lage og en av mine favorittmåter å spise butterdeig på. Deilig mandelkrem i sprø butterdeig.


Her har jeg smaksatt mandelkremen (også kalt frangipane) med appelsin siden det er så mye fine appelsiner å få for tiden, men du kan godt bruke andre ting, eller droppe ekstra smak helt.

Til dette trenger du:

  • 1/2x butterdeig
  • 100g smør
  • 100g sukker
  • 2 egg
  • 100g malte mandler
  • 44g mel
  • 1 ss appelsinzest (det ytterste på skallet)
 
Lag mandelkremen ved å kjøre smør og sukker mykt og luftig.


Tilsett egget.

Vend så inn mel og appelsinzest.
 
Butterdeigen kjevles it til ca 3-4 mm tykkelse.
 
 Bruk to utstikkere hvor den ene er litt større enn den andre og start med den største, stikk ut sirkler av ca. halve deigen, fortsett med den mindre utstikkeren og stikk ut like mange sirkler med denne.
 
Legg en skje med mandelkrem på hver av de små sirklene.
Bruk melk eller egg og pensle rundt kanten.
 
Legg så de store sirklene over og press de forsiktig ned.
 
Bruk så en skarp kniv og lag mønster i deigen, pass bare på å ikke skjære igjennom.

Stekes så på 180 grader i ca 30 min til de er gyldne og og dobbelt så høye.





 Dette er perfekt til en kopp te eller kaffe når som helst, men spesielt til helgefrokosten :)
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar