Etiketter

tirsdag 30. april 2013

Banan speculoos kake





Hei,

Banankake er en av disse tingene jeg aldri blir lei. Ikke bare er banan i seg selv kjempegodt, men det er også en av disse tingene som kan kombineres med så mye annet godt, f.eks. peanøtter, bringebær og sjokolade.
Siden jeg fremdeles har litt Speculoos pålegg igjen har jeg brukt dette som smakskombinasjon denne gangen.
Elsker Spekuloos!

Starter med å lage kakerøren som alt det deilige skal blandes inn i etterhvert:


  • 175g mel
  • 50g brunt sukker
  • 125g sukker
  • 175g smør- mykt
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 3 bananer
  • 2 ss nøtter
  • 50g Spekuloos pålegg
 
Smør og sukker kjøres mykt og luftig i en kjøkkenmaskin.

Tilsetter så eggene.

  Mel og bakepulver vendes inn.

Ta ut ca 1/3 av røren og bland med Spekuloos.

I de resterende 2/3 av røren tilsettes så moste bananer og nøtter.

Fordel halvparten av bananrøren i en kakeform


Ha i Spekuloosrøren

og topp med resten av bananrøren. Bruk en tynn pinne eller kniv e.l. og lag et sikk-sakk mønster i kaken slik at rørene blander seg.

Stekes på 180 grader i ca 45 -55 minutter.

Test med en kakepinne om kaken er stekt, når det ikke henger igjen noe ved pinnen etter at den er stukket inn i midten av kaken så er den klar.
 


 Dette er typisk frokostbakst for meg, kjempegodt til en kopp kaffe eller te.






















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar