Etiketter

onsdag 6. februar 2013

Guinness trøfler



Hei,

Om en uke er det valentine og en god grunn for meg til å ta fram hjerteformene mine. Nå skal det nok innrømmes at den som er mest glad i sjokolade her i huset er meg, og jeg lager gjerne ting kun fordi jeg liker det, men jeg ville denne gangen lage noe som passet flere. Så hva med sjokoladetrøfler med smak av øl, nærmere bestemt Guinness?

Mørkt øl og mørk sjokolade er herlig kombinasjon og noe som nok faller i smak hos både kvinner og menn :)




Sjokoladetrøfler er i utgangspunktet veldig enkelt å lage, alt du trenger er sjokolade, fløte og ønsket smak. Disse ble litt mykere enn vanlige trøfler og passer dermed fint til fyll i sjokoladeskall.
Her trenger du:


  • 0,7 dl Guinness
  • 0,3dl fløte
  • 100g melkesjokolade (ikke avbildet)
  • 100g mørk sjokolade

Ha alle ingrediensene i en skål og smelt over et vannbad.

Avkjøl.

Til sjokoladeformene trenger du

  • 200g sjokolade.

Jeg foretrekker lys sjokolade så bruker derfor også her en blanding av mørk sjokolade og melkesjokolade.

Smelt ca 1/3 av sjokoladen i et vannbad (pass på at vannet ikke er nær skålen, kun dampen).

Tilsett så litt og litt av den usmeltede sjokoladen og sørg for at alt er smeltet mellom hver gang. Når all sjokoladen er brukt opp eller det ikke er mulig å smelte mer kan du begynne å fylle formene.

Bruk en sprøytepose og fyll formene helt (forsøk å få mest mulig i formene, ikke i munnen ;-))


Snu formen opp ned og dunk ut overflødig sjokolade.

Bruk en spatula e.l. og skrap av overflødig sjokolade og sett dette til side.

Sett formen opp ned på et bakepapir.

Når ganachen er avkjølt has den over i en sprøytepose. Denne ganachen vil som sagt være ganske myk p.g.a. Guinnessen.

Fyll konfektformene med ganache.

Bruk den overflødige smeltede sjokoladen til å fylle igjen konfektformene. Skrap av slik at bunnen blir fin og jevn.

Sett konfektformen inn i fryseren og la den stå ett par timer.

Så er det bare å ta ut konfekten og la den bli romtemperert.

Denne oppskriften gir litt mer ganache enn du trenger til å fylle formene, det som blir til overs kan du bruke til å f.eks. fylle kaker eller tilsette litt ekstra sjokolade slik at den blir fastere og rulle kuler av den som du igjen ruller i kakao.


Guinness smaken er ikke veldig fremtredende, men den vil fremheve sjokoladesmaken og gi en litt malt-aktig ettersmak.


























Et gavetips til din kjære?









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar