Etiketter

onsdag 9. januar 2013

Lemoncurd- steg for steg





Jeg har jo skrevet et innlegg om lemoncurd tidligere, men det var helt i starten av denne bloggen og før jeg hadde steg for steg bilder på alle oppskriftene mine, tenkte derfor at jeg skulle gjenta oppskriften med nye bilder.

Lemoncurd er utrolig anvendelig, bruk det som syltetøy enten på varm toast, ferske scones, som fyll i kaker, på pannekaker eller som smakstilsetning i kremer og desserter.

Ingrediensene er få og enkle å få tak i:

  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 165g sukker
  • 80g smør
  • 2 sitroner, zest (det gule ytterst på skallet) og juice

Ha alt i en kjele på moderat varme.


Kok opp til det begynner å tykne.


Sil det av slik at du ikke får med noe koagulert egg.


Så er det bare å fylle rene varme syltetøyglass.


Enkelt og virkelig, virkelig deilig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar