Etiketter

onsdag 3. oktober 2012

Schwartzerwald kake



Denne kaken er en klassiker. Det er en herlig kombinasjon av sjokolade krem og kirsebær. Navnet kommer fra kirsebærene som vokser i Scwarzerwald- den sorte skogen- og navnet er oversatt til de fleste språk, i England f.eks.  heter den "Black Forest".

Sjokoladekaken dynkes med lake tilsatt Kirsch, en kirsebærlikør, og settes så sammen lagvis med krem og kirsebær.

Oppskriften er som følger:
  • 400g mel
  • 4 ts bakepulver
  • 275g sukker
  • 2ss kakao
  • 200g sjokolade
  • 3,5 dl melk
  • 3 egg
  • 185g smør


I tillegg trenger du;
  • 3dl fløte til å piske krem av, 
  • hermetiske kirsebær, 
  • 200 g mørk sjokolade og 
  • 2dl fløte.
  • Kirsch
Ha alt det tørre i en bolle


 



 Bland egg og melk.



 
 Ha eggeblandingen i det tørre.

 



Ha smør og sjokolade i en bolle og smelt over vannbad.


 
Mmm...


 
Tilsett sjokoladeblandingen i resten av kakerøra



 
 Jeg bruker en 23 cm springform som jeg kler med bakepapir


Ha røren i formen og stek på 180 grader i ca 30 minutter

 
 La kaken avkjøle.


 Bland 50g sukker og 0,5 dl vann i en kjele, tilsett 1-2 ss Kirsch og kok opp til alt sukkeret er oppløst.
La det avkjøle helt.

 Pisk krem av 3 dl fløte og 50 g sukker.

 Tilsett avrente hermetiske kirsebær. Får du tak i Morello kirsebær skal visstnok disse være de beste.

 
 Del kaken i 3 lag.

 
 Dynk det første laget med sukkerlaken.

 
 Fordel halvparten av kirsebærkremen over kaken og gjenta med neste kakelag.


 
 Legg så på siste kakelag, dynk denne også og jevn ut lagene med kremen.

Så er det tid for å lage ganache.


 Til det trenger du 200g sjokolade og 2 dl fløte.

 Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. La det stå litt til det meste av sjokoladen er smeltet og rør det så jevnt.



 Fordel ganachen over og rundt hele kaken.


 Så er det bare å pynte etter ønske. Dersom du får tak  i ferske kirsebær er dette topp å pynte med.
Tradisjonelt er det bare sjokoladeganache på toppen av denne kaken, sidene dekkes med pisket krem og pyntes med sjokoladeflak, men siden jeg er over gjennomsnittet glad i sjokolade blir det derfor sjokolade hele veien for meg. :)

 Sjokolade, krem og kirsebær.



Ha en fin uke :)













 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar