Etiketter

fredag 20. juli 2012

Sjokolademakroner









Makroner med dilig sjokoladefyll.


Makroner krever ikke så mye, det eneste du trenger er:

  • 85g malte mandler
  • 130g melis
  • 20g kakao
  • 3 eggehviter
  • 65g sukker

Pisk eggehviter til hvite topper. Ha i sukkeret i to omganger og pisk til du får en blank og fin marengs.


Tilsett mandler, melis og kakao og vend det inn.

Nå kommer jobben, press røren langs bollekanten for så å gli slikkepotten under røren og "løfte" den. Gjenta til du har en røre som renner sakte, men jevnt fra slikkepotten.


Ha makronmassen i en sprøytepose og sprøyt opp små, fine rundinger.
La det hele stå og tørke til du kan ta på overflaten av makronen uten at noe røre sitter fast på fingeren.


Stekes på 160 grader i 12-15 minutter.

Til fyll har jeg valgt en helt enkel sjokoladeganache.

  • 1 dl fløte
  • 200g sjokolade

Koko opp fløten og hell den over sjokoladen. La det stå ett par minutter og rør det så jevnt. La det avkjles før du bruker det til å sette sammen makronene.


En sjokoladeganache kan du gjerne leke deg litt med, du kan tilsette litt kanel, vaniljeessens, peppermynte e.l. og du kan også godt blande forskjellig typer sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar