Etiketter

fredag 11. mai 2012

Sjokolade-karamell dessert





Hei.

I dag kommer en enkel dessert, den er rask å lage og smaker helt nydelig! Perfekt til helgen.






Dette er en veldig enkel og veldig god dessert. Det skal være litt karamell i hver form som så toppes med deilig myk sjokolade.

Du trenger

  • 50g karamell, jeg har brukt dulce de leche
  • 85g sjokolade 50/50 mørk og melke sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1/2 dl melk

Fordel karamellen i små glass eller former. Smelt sjokoladen over vannbad og bland den med fløten og melken til du får en jevn sjokoladeblanding. Hell sjokoladen i formene over karamellen og sett det kjølig i minimum 2 timer.

For å lage toppingen trenger du:


  • 40g hakket pistasjnøtter
  • 25g smør
  • 25g mel
  • 25g brunt sukker 
  • 1 eggeplomme
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med k-spade og kjør det til det ligner smuler.


Fordel på et stekebrett og stek på 180 grader i ca 10 minutter.


Ved servering tar du formene ut av kjøleskapet og drysser på med litt pistasjsmuler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar