Etiketter

fredag 18. mai 2012

Nougat







Hei.
Håper dere hadde en hyggelig 17. mai.

I dag vil jeg dele en oppskrift på fransk nougat med dere, dette er noe man får kjøpt overalt i Frankrike og er skikkelig søtt og godt. Litt godteri til helgen :)
Denne oppskriften krever presisjon og et termometer som går til minimum 150 grader.

For å lage nougat de Montelimar (torrone) trenger du

  • 3 eggehviter
  • 300g glukose
  • 350g honning
  • 750g sukker
  • 2,5dl vann
  • 250g mandler
  • 250g hasselnøtter
  • 250g pistasjnøtter
  • 50g kirsebær- tørkede


 Kok opp honningen til den når 128 grader. Sett til side.

 Ha sukker, glukose og vann i en kjele og kok opp til 145 grader.

 Ha nøttene på et stekebrett og rist i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, de skal bli litt gyldne, men ikke brune. Hold nøttene varme til de skal brukes.

 Visp eggehvitene til de begynner å danne hvitt skum.

 Tilsett honning og sukkerblandingen og pisk videre til du får en tykk og blank marengs og bollen begynner å bli romtemperert igjen.

 Ha i nøttene og kirsebærene og bland det raskt inn.

 Ha alt over i en firkantet bakeform kledd med bakepapir og gjerne sprayet lett med bakefett.

La det stå over natten. Om du har god tid kan den nå med fordel stå en ukes tid.

Vend den ut og skjær opp i passende stykker. Nougaten skal være myk og litt luftig.



Det du ikke spiser opp med en gang kan pakkes inn i plast og oppbevares et mørkt og svalt sted(ikke kjøleskap)  i opp til en måned.

Ønsker dere en riktig god helg og håper vi får litt solskinn nå :)

2 kommentarer:

  1. Hvor får man tak i glukose?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anna
      Glukose får du kjøpt bl.a. hos Cacas (de har også nettbutikk), i de fleste store supermarked (står da sammen bakeartikler) eller så skal det også være å få tak i på apoteket. :)

      Slett