Etiketter

fredag 25. mai 2012

Havre-sjokolade bars



Hei.

Nå er det fredag igjen og et fantastisk vær.



Det har vært litt stille fra min side denne uken, men satser på å være tilbake for fullt fra neste uke.

I dag vil jeg vise dere hvordan man kan lage sine egne sjokoladebarer. Disse er fyllt med deilig havre og herlig søt kondensert melk. Det er viktig at den kondenserte melken er søt, dette er noe som fås kjøpt i litt større matbutikker.

Så, for å lage disse herlighetene trenger du:

  • 200g havre
  • 290g mel
  • 175g brunt sukker
  • 200g smeltet smør
  • 100g salte peanøtter
  • 200g karamell (kan utelates)

 Ha havre, mel, sukker og smeltet smør i en bolle og bland det sammen.

Press det ut i en liten langpanne, dekket med bakepapir.
Dette skal stekes på 180 grader i ca 12 minutter.


Ta formen ut av ovnen og la den avkjøle litt før du har på karamellen og peanøttene.

 Til toppingen trenger du:

  • 370g -1 boks kondensert melk
  • 1ss smør
  • 1 ts vaniljeessens
Ha kondensert melk, smør og vanilje i en kjele og varm forsiktig opp, her gjelder det å passe på for dette brenner seg lett.


Hell melkeblandingen over i formen og stek på 180 grader i  12-15 minutter. Kantene skal begynne å bli gyldne og lett karamelliserte.

Avkjøl.


Når den er avkjølt kan du skjære den opp i stykker på størrelse med en Snickers. Disse er ganske mektige, så om du ønsker kan du selvfølgelig skjære den opp i mindre biter.

Smelt 400-500 gram sjokolade (jeg har valgt mørk, men bruk gjerne melkesjokolade eller en blanding av begge) i en bolle over en kjele med småkokende vann til 2/3 av sjokoladen er smeltet. Fjern bollen fra varmen og fortsett å røre forsiktig til all sjokoladen er smeltet.


Så er det bare å dyppe bitene i sjokolade og sette de på et bakepapir til tørk.



Ønsker dere alle en riktig god pinse og håper dere får noen fine dager (med litt bakekos) :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar