Etiketter

mandag 5. mars 2012

Bringebær kokosboller







Dette er "kokosboller" med bringebærsmak.

Lette, luftige, relativt lite kalorier (for de som bryr seg om sånt) og selvfølgelig veldig deilige.

For å lage disse trenger du:


  • 2 eggehviter
  • 2 plater gelatin
  • 2 ss sukker
  • 2 ss bringebærpurée

Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.



Pisk eggehvitene til hvitt skum og tilsett sukkeret i to omganger, fortsett å piske til alt sukkeret er oppløst og du har en fast, blank marengs.


Ha bringebærpuréen i en liten kjele og tilsett gelatinen som du har klemt ut overflødig vann fra.

Smelt på lav varme til gelatinen og pureen er jevnt blandet.

Ha bringebær-gelatinblandingen i marengsen i en tynn stråle mens du fortsatt pisker.

La blandingen stå ett par minutter før du har alt over i en sprøytepose og sprøyter opp topper (eller en hvilken som helst annen form du ønsker).

Sett dem i kjøleskapet ett par timer til de er faste og helt stivnet.

Smelt litt sjokolade i en bolle og dypp bringebærkokosbollene i, sett tilbake i kjøleskapet en liten halvtime.
Om du ønsker en litt tynnere sjokolade kan du enten bruke litt delfiafett som du smelter sammen med sjokoladen eller litt kakaosmør (fås kjøpt i en del helsekostbutikker).
Så er det bare å kose seg.


Håper jeg har klart å friste dere :)

Ha en fin uke og håper dere nyter at solen endelig har begynt å varme.

3 kommentarer:

  1. Dette ser virkelig skremmende lekkert og godt ut

    SvarSlett
  2. Disse så kjempe gode ut. Skal jeg prøve meg på :)
    Masse flotte oppskrifter du deler.
    klem Jane

    SvarSlett